Om digidelpakkene

Alt i ett

En Digidelpakke består av en lysbildepresentasjon og et manus som kan brukes i undervisningssammenheng.

Pakkene er fordelt på tre kategorien. Nybegynner, litt øvet og øvet. Kategoriene sier noe om nivå, tema og innhold i hver pakke, i tillegg til ferdighetene som kreves av kursdeltagerne.

Alle pakkene er tilgjengelige på bokmål, nynorsk og nordsamisk.

Åpne, gratis ressurser

Selv om hver pakke kan brukes slik den er, kan kursholdere enkelt gå inn og tilpasse tekst, bilder og eksempler slik de selv synes er mest hensiktsmessig. Det er også mulig å bruke illustrasjonselementene til å lage helt nye presentasjoner om andre tema.

Digidelpakkene er utviklet av programgruppen for Digidel 2015-2017.

Finner du ikke det du leter etter?

Digidel.no har også et utvalg nyttige ressurser laget av andre som driver med opplæring.

Finner du ikke det du leter etter?

Meld inn ideer til nye moduler til Digidel!

Digidelpakkene

Nybegynner

Ressurser på dette nivået er beregnet på kursing av nybegynnere og de med minimal digital erfaring. De tar for seg grunnleggende digitale ferdigheter og tjenester, beskriver prosesser på detaljnivå og krever minimalt med forhåndskunnskaper av kursdeltager.

Det er veldig viktig at kursholder også tar seg av de som vet mindre enn de fleste.

KURSDELTAGER

Litt øvet

Ressursene som ligger her retter seg mot de som alt kjenner til og benytter seg av grunnleggende digitale tjenester. Dette nivået tar for seg programmer og tjenester som går ut over de mest grunnleggende tjenestene, og forutsetter at kursdeltager selv kan navigere skjermbildet og betjene utstyret de jobber med.

Det er liksom det jeg håper på – å ikke være avhengig av et annet menneske.

KURSDELTAGER

Øvet

Øvet-ressursene retter seg mot de som alt mestrer grunnleggende digitale tjenester og som har høy intuitiv forståelse av hvordan man bruker digitale tjenester og utstyr. Disse ressursene krever relativt høy egeninnsats fra kursdeltagerne og tar ofte opp etiske-, sikkerhets- og personvernspørsmål.